Alfreton Road

32 Studio Apart-Hotel with ground floor commercial space

DL Design Studio were commissioned to design an apart-hotel scheme for a dilapidated site within the Canning Circus Conservation Area of Nottingham.

We created a 35 studio building with a commercial element to the ground floor, which reflected the historical context of the site. The simplicity of the front elevation allows the quality of materials and brickwork detailing to become the main features of the façade, with a contemporary feature lift shaft and glazed link block offering a clear understanding of the street’s historical narrative.

Upon planning approval being obtained, DL Design Studio were retained to provide construction drawings and site support to the developer. The project was completed 2019 and was shortlisted in the LABC 2020 Building Excellence Awards, Best Small Commercial Development.